Het kind,
de spiegel van de ouder

Button Text

Meer informatie of een afspraak maken?

Ja, ik wil een afspraak maken >

Parind kindertherapie voor kinderen & baby’s

Werken met kinderen

Bij kinderen werk ik met Parind kindertherapie. Parind is de samenvoeging van parents (ouders) en kind. Het is dan ook werken met het kind en de ouder.

We beginnen met een gesprek over de klachten en de voorgeschiedenis van het kind, voordat ik begin met onderzoek en behandeling.

Ook hier werk ik met behulp van spiertesten (bij peuters doe ik dit via de ouder, die het kind dan op schoot heeft) om zo met het lichaam van het kind te kunnen “praten” en uit te zoeken wat de achterliggende blokkades zijn. Die blokkades kunnen te maken hebben met gevoelens, tekort of extra behoefte aan bepaalde vitamines of mineralen, gewrichten of negatieve invloeden van buitenaf, zoals voeding, straling etc. Afhankelijk van de gevonden blokkades kunnen er voedingssupplementen, druppeltjes(plantaardig) of verandering in de voeding geadviseerd worden.
Blokkades in de gewrichten worden behandeld met correcties, die voor het kind niet pijnlijk of belastend zijn.

Kinderen drukken in hun gedrag, leerproblemen of lichamelijke klachten vaak uit wat er in hun innerlijk leeft. Het kind kan in de zwangerschap, geboorte of in de buitenwereld dingen ervaren hebben die zijn energie blokkeren. Behalve hun eigen ervaringen voelen kinderen ook wat er in ouders leeft en geven daar uitdrukking aan in hun gedrag of ook lichamelijke klachten. Dit is via deze methode te onderzoeken.
Ouders krijgen dan ook handvatten en adviezen hoe hiermee om te gaan.

 

Werken met baby’s

Met behulp van Parind kindertherapie is het mogelijk om met een baby te werken. De meest voorkomende klachten bij baby`s zijn veel huilen, last van reflux, moeite met drinken en onrust.

Ik maak dan gebruik van spiertesten, die gedaan worden bij de ouder, terwijl deze het kind vasthoudt. Op deze manier kan ik kijken, waar de klachten van het kindje vandaan komen.

Achterliggende oorzaken kunnen ervaringen zijn vanuit de zwangerschap, de geboorte of gevoelens van ouders die de baby oppikt. Via de spiertesten wordt dit duidelijk. Met de ouders wordt dan besproken hoe ze hun kindje hiermee kunnen helpen. Daarnaast kan het zijn dat de baby de voeding niet goed verdraagt. Ik kan dan uittesten of dat zo is en welke voeding voor hem/ haar beter is. Ook magnetische straling of een bepaalde sfeer kan van invloed zijn op het welbevinden van de baby en is dus belangrijk om uit te zoeken. De baby kan last hebben van blokkades in de gewrichten door de bevalling of een belastende houding tijdens de zwangerschap. Door bepaalde correcties (zacht en niet pijnlijk) kunnen deze blokkades worden opgeheven.