Charlotte Langen

Button Text

Meer informatie of een afspraak maken?

Ja, ik wil een afspraak maken >

Wie ben ik

Wie ben ik?

Mijn naam is Charlotte Langen-Nijmeijer. Ik ben geboren in 1957. Ik ben getrouwd met Ruud. Ons gezin bestaat uit 2 zonen, hun partners en kleinkinderen.

Na mijn middelbare school, heb ik de opleiding voor logopedie en akoepedie gedaan. Als logopediste heb ik 10 jaar gewerkt met kinderen, die in hun ontwikkeling bedreigd of vertraagd waren en had ik een eigen praktijk.

In 1985 maakte ik kennis met de toegepaste kinesiologie, omdat een van mijn kinderen erg veel ziek was. Kinesiologie boeide me enorm vanwege het positieve resultaat. Daarop heb ik besloten deze opleiding te doen.

Vervolgens ben ik de toegepaste kinesiologie gaan gebruiken in mijn praktijk en volgde ik de opleiding tot Marcos-therapeute, die aan de toegepaste kinesiologie veel verdieping gaf. 17 jaar heb ik les gegeven aan de opleiding voor Marcos-therapie. Ik volg nascholingen en neem deel aan supervisies en intervisies. Zeer boeiend en verrijkend in mijn eigen leven zijn ook de familie opstellingen en het systemisch werken, waardoor ik, na het volgen van de opleiding” systemisch werk”, dit ben gaan gebruiken in mijn praktijk.

Kinderen en hun ontwikkeling hebben altijd mijn belangstelling gehad en van daaruit heb ik me dan ook gespecialiseerd in het werken met kinderen en hun ouders. Zo ontwikkelde ik samen met een collega Parind kindertherapie en geef hierover cursussen aan therapeuten. Meer informatie hierover vind je onder het kopje “ Kinderen“.

Relatie en communicatie tussen partners, kreeg in mijn opleidingen veel aandacht en ook in mijn eigen relatie heb ik veel ervaring opgedaan. Ik werk dan ook vaak met mensen, die hun relatie willen verbeteren en verdiepen.

Ik ben aangesloten bij de volgende verenigingen:

– Registertherapeut RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)
– Lid VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze
– Lid TCZ (Tuchtrecht Complementaire Zorg)
– Scag