Problemen en klachten aanpakken door jezelf en je lichaam beter te begrijpen

Button Text

Meer informatie of een afspraak maken?

Ja, ik wil een afspraak maken >

Ervaringen ouders van Julian

Julian is onze oudste zoon van 7 jaar, hij zit al een tijdje niet lekker in zijn vel. En eigenlijk hebben we ons vanaf zijn geboorte (prematuur) al veel zorgen om hem gemaakt. Nu hij ouder wordt komt hij ook meer problemen tegen. Hij is een pientere jongen, maar heeft veel moeite met sociaal/emotionele activiteiten. Op school bijvoorbeeld lijkt het dat hij zich moeilijk kan concentreren, dat hij meer bezig is met de dingen om hem heen of met zijn eigen gedachten (en dat leid hem af). Als hij zich onzeker voelt dan compenseert hij dat met clownesk gedrag hetgeen zijn klasgenootjes gek vinden. Hij voelt zich regelmatig erg alleen en onbegrepen. Hierdoor had hij veel last van buikpijn en misselijkheid. Hij was erg gestrest en zenuwachtig. Een ander aandachtspunt was dat Julian vanaf zijn geboorte geen één nacht doorgeslapen heeft. Hij is altijd bang, durft niet te gaan slapen en ook niet alleen op zijn kamer of in bed te blijven. Wij, als ouders, bleven dus altijd bij hem totdat hij sliep. Dit alles zorgde voor de nodige spanning binnen het gezin.

Op advies van de juffrouw op school zijn we terecht gekomen bij Charlotte. In eerste instantie dachten we “beetje vaag die therapie”, maar we zullen wel zien. “Baat het niet dan schaad het niet”!We voelden ons wel meteen op ons gemak en ook gehoord. Voor het eerst werd er echt geluisterd naar ons verhaal, zonder meteen een oordeel te geven. En dat voelt heel prettig, geen stempels of etiketjes op ons kind. Hij is zoals hij is, en hij mag zijn wie hij is. Je bent goed zoals je bent en dat is een hele fijne insteek voor therapie.

Charlotte heeft ons en ook Julian inzicht gegeven in wat er in zijn hoofd en lichaam gebeurd en waarom hij op een bepaalde manier reageert op dagelijkse gebeurtenissen. We hebben praktische tips gekregen. Soms was het heel erg lastig en ook best wel zwaar om bepaalde gewoontepatronen te doorbreken, maar het is ons samen wel gelukt.We hebben veel aan de therapie gehad en zijn er als gezin sterker van geworden. We weten ook beter hoe we met Julian om kunnen gaan in bepaalde situaties. Nog altijd komen we nieuwe situaties tegen, maar het lijkt alsof we hem nu beter begrijpen en er dus ook beter op kunnen reageren. Het proces gaat met vallen en opstaan, maar we hebben vertrouwen in de toekomst.