Problemen en klachten aanpakken door jezelf en je lichaam beter te begrijpen

Button Text

Meer informatie of een afspraak maken?

Ja, ik wil een afspraak maken >

Ervaringen ouders van Casper

Het verhaal van Casper

Het begon allemaal in 2010, Casper was toen 5 jaar oud. Tijdens een voetbalwedstrijd viel hij plotseling neer. Hij leek buitenbewust zijn maar stond net zo plotseling weer op. Na op de eerste hulp te zijn aangekomen kon de arts niet voorstellen wat er zojuist met hem gebeurd was. Alles was in orde en er was niets aan de hand. Met een brief en een afspraak bij de kinderarts stonden we weer heel snel buiten.

Een maal bij de kinderarts kwam Casper in de medische molen, echt alles is gecheckt. Zijn hart, hersenen, spieren, erfelijke ziektes enz. Maar ze konden niets vinden, dit mannetje was kern gezond.

Aan de ene kant als moeder een enorme opluchting maar aan de andere kant wil je toch weten waardoor het komt, mede omdat het dat jaar nog 3 keer gebeurde onder totaal verschillende omstandigheden.

Artsen stonden voor een raadsel, en gaven ook aan dat ze het niet wisten en zeker alles van zijn hart wilde uitsluiten. Hij heeft toen tot 2 keer toe voor een week een kastje omgehad dat rechtstreeks alles van zijn hart registreerde. Hopend dat ze daar iets van konden afleiden, maar ook dat was niet het geval. Alles was top in orde.

Als laatste wilde zijn cardioloog een kastje inwendig naast zijn hart plaatsen welke 3 jaar lang alles zou opnemen bij afwijkingen aan zijn hart. Na 3 jaar moest dit vervangen worden of eerder mocht hij weer neer zijn gevallen.

 

Maar dit gaf mij als moeder geen goed gevoel. Ik was er namelijk van overtuigd dat het niet zijn hart was en om dan in je kind te laten snijden!

Tot ik bij Charlotte terecht kwam. Na een sessie had ze het er al uit. Het leek inderdaad zijn hart maar hij had geen afwijking.  Casper had een muur om zijn hart gebouwd na het verlies van zijn overgroot vader. Hij kon niet omgaan met emoties en liep daardoor helemaal vast. Natuurlijk had ik als moeder wel gemerkt dat hij minder knuffelig was, maar dacht dat dit hoorde bij een stoer jongetje.

Na een behandeling en een flinke huilpartij bij Charlotte kreeg Casper druppels mee die hem zouden helpen. Dat flesje koesterde hij overal moest het mee naar toe en hij gaf zelf aan dat hij ze nodig had.

Om een lang verhaal kort te maken, Casper is nooit meer neergevallen en inmiddels weet de cardioloog ook de naam “drop out”. Het uitschakelen van het lichaam als het niet weet hoe het even verder moet.

We zijn Charlotte  intens dankbaar.